Treska v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v pikantní omáčce
Treska v pikantní omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
2 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
1 dl | Víno bílé |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 771,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou. |
3 | Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit. |
4 | Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme. |
5 | Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Stejným způsobem můžeme jídlo připravit i z jiných druhů ryb.