Srnčí mleté řízečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí mleté řízečky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
120 g | Hořčice |
8 g | Koření Zvěřina |
25 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Okurky nakládané |
40 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Srnčí maso |
12 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
35 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 623,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 132,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí mleté řízečky postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do misky, cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přisypeme koření na zvěřinu, přidáme vejce, trošku vody a důkladně promícháme. |
2 | Z masového těsta tvoříme menší placičky, které obalíme v mouce, zprudka osmažíme v pánvi na oleji, vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla a pečeme asi půl hodiny. |
3 | Řízečky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem. |