Jelení plátky grilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení plátky grilované
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
2 g | Jalovec |
1000 g | Jelení kýta |
40 g | Kečup ostrý |
1 g | Kmín mletý |
10 g | Koření grilovací |
2 g | Nové koření mleté |
250 ml | Olej rostlinný |
10 ml | Omáčka sójová |
1 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
20 g | Solamyl |
5 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 170,9mg |
Draslík | 755,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Jelení kýta, Kečup ostrý, Kmín mletý, Koření grilovací, Nové koření mleté, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení plátky grilované postup přípravy receptu:
1 | Maso z jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, do misky vlijeme olej, pivo, přikápneme sojovou omáčku, přidáme mletou papriku, pálivou papriku, prolisovaný česnek, kmín, sůl, pepř, mletý jalovec, nové koření, tymián, kečup, grilovací koření, vejce, Solamyl a důkladně promícháme. Touto marinádou plátky masa potíráme, zvolna grilujeme na otevřeném ohni. V průběhu grilování několikrát potřeme marinádou z každé strany. |
2 | Grilované plátky podáváme s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.