Jednoduchý recept

Jelení plátky grilované

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 48410
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
2 g Jalovec
1000 g Jelení kýta
40 g Kečup ostrý
1 g Kmín mletý
10 g Koření grilovací
2 g Nové koření mleté
250 ml Olej rostlinný
10 ml Omáčka sójová
1 g Paprika mletá pálivá
15 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
20 g Solamyl
5 g Sůl
1 g Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 347kJ
9% Sacharidy 34 g
64% Tuky 48 g
58% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Jelení plátky grilované postup přípravy receptu:

1

Maso z jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, do misky vlijeme olej, pivo, přikápneme sojovou omáčku, přidáme mletou papriku, pálivou papriku, prolisovaný česnek, kmín, sůl, pepř, mletý jalovec, nové koření, tymián, kečup, grilovací koření, vejce, Solamyl a důkladně promícháme. Touto marinádou plátky masa potíráme, zvolna grilujeme na otevřeném ohni. V průběhu grilování několikrát potřeme marinádou z každé strany.

2

Grilované plátky podáváme s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept