Srnčí plátky na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plátky na cibuli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
600 g | Cibule |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Srnčí kýta |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 214,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plátky na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli pokrájíme nadrobno, zbytek rozkrájíme na osminky, česnek oloupeme, krájíme na tenké plátečky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme drobnou cibuli, osmahneme, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran do zlatova. Maso vyndáme, do pánve nasypeme česnek, osmažíme, přidáme osminky cibule, orestujeme ze všech stran. |
2 | Maso upravíme na talíře, obložíme cibulovou směsí, podáváme s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.