Farfale se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfale se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48415 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cuketa |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Rajčata |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
4 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
140 g | Těstoviny Farfalle |
20 g | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 859,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 58,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Okurka salátová, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rajčatová šťáva, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfale se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme Farfale podle návodu na sáčku, scedíme. Čerstva rajčata omyjeme, odstraníme zelené středy, pokrájíme na tenké pásky. Cuketu také omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Sušená rajčata krájíme na tenké nudličky, česnek oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. |
2 | Do vysoké kuchyňské nádoby vložíme čerstvá rajčata, česnek, sůl, šťávu ze sušených rajčat, všechny suroviny ponorným ručním mixérem rozmixujeme. |
3 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cuketu, přidáme pokrájená sušená rajčata, ještě chvilku restujeme. Do pánve přimícháme rozmixovanou směs a uvařené Farfale, několikrát nad ohněm promícháme. Podle vlastní chuti přisypeme sůl, tymián a stáhneme z ohně. |
4 | Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, každou ozdobíme nakrájenou salátovou okurkou, teplé jídlo ihned podáváme. |
Poznámka
Farfale připravené na tento způsob servírujeme jako hlavní teplé jídlo.