Jednoduchý recept

Žampionová polévka se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48416

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
300 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
7,5 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
47% Sodík 942 mg
37% Bílkoviny 21 g

Žampionová polévka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme na jemno.

2

Žampiony omyjeme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, pokrájíme na tenké plátky. Petrželku a pažitku opláchneme, nasekáme na jemno, polovinu smícháme v misce se sýrem.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme žampiony, promícháme, na prudkém ohni 5 minut dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, promícháme, přivedeme k varu, vmícháme sýr s bylinkami a vaříme dalších 5 minut. Polévku občas zamícháme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

4

Polévku podáváme posypanou zbylou pažitkou a petrželkou, vhodnou přílohou je pečivo.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept