Žampionová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová polévka se sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48416 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr smetanový tavený 45% |
7,5 dl | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 723,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme na jemno. |
2 | Žampiony omyjeme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, pokrájíme na tenké plátky. Petrželku a pažitku opláchneme, nasekáme na jemno, polovinu smícháme v misce se sýrem. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme žampiony, promícháme, na prudkém ohni 5 minut dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, promícháme, přivedeme k varu, vmícháme sýr s bylinkami a vaříme dalších 5 minut. Polévku občas zamícháme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. |
4 | Polévku podáváme posypanou zbylou pažitkou a petrželkou, vhodnou přílohou je pečivo. |
Poznámka
Servírujeme teplé.