Těstoviny fusilli s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny fusilli s krevetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48417 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cuketa |
20 g | Kopr čerstvý |
60 g | Krevety tygří - loupané |
80 g | Mořské plody mix |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
160 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 155,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Kopr čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mořské plody mix, Olej olivový, Protlak rajčatový, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny fusilli s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balení. Sýr strouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme, také jemně nastrouháme. Krevety a mořské plody důkladně omyjeme, necháme dobře okapat. |
2 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Přidáme krevety i mořské plody, společně orestujeme. Přilijeme protlak, vmícháme připravený česnek, dochutíme solí, ještě chvilku orestujeme. Vsypeme těstoviny, sýr, nad ohněm vše důkladně promícháme a pánev odstavíme. |
3 | Připravené jídlo rozdělíme na talíře. Posypeme každou porci nasekaným koprem, ozdobíme opečenou, ale vychladlou cuketou a jídlo zaneseme na stůl. |
Poznámka
Fusilli těstoviny podáváme teplé, na vyhřátém talíři.