Srnčí maso v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso v bramboráku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
40 g | Feferony |
150 g | Kečup |
2 g | Majoránka |
200 g | Mouka polohrubá |
80 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
1000 g | Srnčí kýta |
25 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
300 g | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 931,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Feferony, Majoránka, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso ze srnčí kýty nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, slaninu pokrájíme na nudličky, šunku na menší kostičky, žampiony na plátky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme. Do pánve nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, žampiony, šunku, feferonku, osmahneme, přidáme maso, podlijeme vínem, kečupem a podusíme. Po troškách přiléváme vývar, dusíme do měkka. |
2 | Mezitím připravíme bramboráky: do misky vložíme očištěné a nastrouhané brambory, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, ochutíme majoránkou, solí, důkladně promícháme. V pánvi na oleji usmažíme postupně bramboráky, které rozdělíme na talíře. Vždy na jednu polovinu rozložíme masovou směs, druhou polovinu bramboráku na ni překlopíme. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.