Jednoduchý recept

Srnčí maso v bramboráku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48420
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Brambory
3 stroužek Česnek
200 g Cibule
40 g Feferony
150 g Kečup
2 g Majoránka
200 g Mouka polohrubá
80 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
1000 g Srnčí kýta
25 g Sůl
200 g Šunka dušená
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené
300 g Vývar z hovězích kostí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
12% Sacharidy 44 g
31% Tuky 23 g
93% Sodík 2 g
99% Bílkoviny 56 g

Srnčí maso v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso ze srnčí kýty nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, slaninu pokrájíme na nudličky, šunku na menší kostičky, žampiony na plátky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme. Do pánve nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli, žampiony, šunku, feferonku, osmahneme, přidáme maso, podlijeme vínem, kečupem a podusíme. Po troškách přiléváme vývar, dusíme do měkka.

2

Mezitím připravíme bramboráky: do misky vložíme očištěné a nastrouhané brambory, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, ochutíme majoránkou, solí, důkladně promícháme. V pánvi na oleji usmažíme postupně bramboráky, které rozdělíme na talíře. Vždy na jednu polovinu rozložíme masovou směs, druhou polovinu bramboráku na ni překlopíme. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept