Mořské plody v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody v listovém těstě
Mořské plody v listovém těstě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48421 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Ryby z těsta | |
---|---|
500 g | Listové těsto |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mořské plody mix |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 362,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 81,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sezam - semena, Vejce slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Limetka, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř 4 barev, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mořské plody mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno. |
3 | V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu. |
4 | Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme. |