Recept

Mořské plody v listovém těstě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48421
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Ryby z těsta
500 g Listové těsto
4 kávová lžička Pepř 4 barev
4 polévková lžíce Sezam - semena
1 ks Vejce slepičí
Náplň
3 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Martell cognac
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mořské plody mix
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
150 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 070kJ
17% Sacharidy 61 g
87% Tuky 65 g
37% Sodík 738 mg
61% Bílkoviny 34 g

Mořské plody v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.

3

V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.

4

Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept