Srnčí závitky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí závitky s houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
3 g | Jalovec |
2 g | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Paprika červená |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Srnčí kýta |
15 g | Sůl |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 823,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kmín drcený, Paprika červená, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí závitky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné srnčí kýty nakrájíme stejně velké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, houby pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky, pažitku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, proužky papriky, osolíme, okmínujeme, osmažíme, nakonec posypeme pažitkou a odstavíme. Houbovou směs rovnoměrně rozdělíme na plátky masa, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, přidáme sádlo a vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání vývarem doměkka. |
3 | Závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.