Čínský recept na přípravu nudli Swalov Sailing - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínský recept na přípravu nudli Swalov Sailing
Čínský recept na přípravu nudli Swalov Sailing
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48423 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Brambůrky strong s příchutí chilli a limetky |
50 g | Cibule |
180 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Mrkev kořen |
150 g | Nudle rýžové |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 dl | Omáčka ústřicová |
60 g | Pak čoj |
20 g | Petržel - nať |
3 l | Voda pitná |
3 g | Zázvor celý |
60 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 57,6mg |
Draslík | 557,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 27,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 20,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nudle rýžové, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambůrky strong s příchutí chilli a limetky, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pak čoj, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínský recept na přípravu nudli Swalov Sailing postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou podle návodu na sáčku uvaříme nudle, potom je scedíme. Maso nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme také na tenké nudle. Cibuli oloupeme, a nakrájíme na hrubé plátky, zelí zase na dlouhé, ale tenké nudle. Salát pak-choi nakrájíme na velké kusy. |
2 | Olej nalijeme do pánve, rozehřejeme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání orestujeme. Přimícháme připravenou mrkev, cibuli, zelí a pokračujeme v restovaní. Přisypeme nastrouhaný zázvor, podle chuti dochutíme omáčkou, promícháme a vmícháme vařené těstoviny. Nakonec přidáme salát pak-choi, zlehka směs zamícháme a pánev ihned odstavíme ze sporáku. |
3 | Hotové nudle rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme brambůrky, posypeme petrželovou nati a teplé jídlo servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené nudle podáváme jako hlavní teplé jídlo, na vyhřátém talíři. Asijský salát pak-choi koupíme jak s velkými, tak s malými listy. Malé listy použijeme celé, velké rozkrojíme. U salátu s velkými listy musíme odstranit bílou tvrdou část. Velkému salátu pak-choi se říká mangold.