Grilované jehněčí maso s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí maso s rozmarýnem
Grilované jehněčí maso s rozmarýnem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí kotlety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 681,0mg |
Vláknina | 984,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Rozmarýn sušený, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí maso s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí. |
2 | Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme připravenou marinovací směsí. |
3 | Kotlety opékáme na grilu 3 minuty z každé strany, během grilování je marinádou několikrát potřeme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kotlety solíme až po grilování! Místo sušeného rozmarýnu můžeme použít na jemno nasekaný čerstvý rozmarýn.