Recept

Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48429

Ingredience

10 g Cukr třtinový
1 kávová lžička Kari pasta červená
0,5 kávová lžička Kari pasta žlutá
150 g Kuřecí prsa
1,5 dl Mléko kokosové
150 g Nudle vaječné
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 580kJ
17% Sacharidy 63 g
38% Tuky 29 g
22% Sodík 432 mg
51% Bílkoviny 29 g

Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu nudle. Uvařené je scedíme a zachováme teplé k dalšímu použití. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce osmažíme česnek.

2

V jiné pánvi na zahřátém zbylém oleji orestujeme červenou i žlutou kari pastu, přidáme kokosové mléko a směs na slabém plamínku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání vaříme, tak dlouho, aby se pasta s mlékem spojili na hladkou hustější hmotu. Přimícháme připravené kuřecí maso, podle vlastní chuti žluté kari koření, spolu chvilku povaříme do změknutí masa. Potom vlijeme rybí omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a ještě povaříme.

3

Nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle, nad ohněm důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.

4

Hotové jídlo rozdělíme na teplé talíře. Každou porci posypeme smaženým česnekem a jídlo servírujeme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Použít bychom měli Asijské vaječné nudle Mitrung Wifon.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept