Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48429 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kari pasta červená |
0,5 kávová lžička | Kari pasta žlutá |
150 g | Kuřecí prsa |
1,5 dl | Mléko kokosové |
150 g | Nudle vaječné |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 661,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Nudle vaječné, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta červená, Kari pasta žlutá, Kuřecí prsa, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu nudle. Uvařené je scedíme a zachováme teplé k dalšímu použití. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce osmažíme česnek. |
2 | V jiné pánvi na zahřátém zbylém oleji orestujeme červenou i žlutou kari pastu, přidáme kokosové mléko a směs na slabém plamínku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání vaříme, tak dlouho, aby se pasta s mlékem spojili na hladkou hustější hmotu. Přimícháme připravené kuřecí maso, podle vlastní chuti žluté kari koření, spolu chvilku povaříme do změknutí masa. Potom vlijeme rybí omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a ještě povaříme. |
3 | Nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle, nad ohněm důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme na teplé talíře. Každou porci posypeme smaženým česnekem a jídlo servírujeme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Použít bychom měli Asijské vaječné nudle Mitrung Wifon.