Recept

Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48431
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

Nálev
0,5 polévková lžíce Bazalka
6 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
6 ks Cibule perlová
2,5 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Hořčičné semínko
150 g Mozzarella
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Pepř 4 barev
600 g Rajčata
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
8% Sacharidy 29 g
34% Tuky 26 g
24% Sodík 490 mg
45% Bílkoviny 26 g

Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.

2

Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.

3

Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept