Nákyp z kedluben a mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z kedluben a mletého masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
3 ks | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 288,3mg |
Draslík | 922,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 243,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Hovězí maso mleté, Kedlubna, Mandle, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z kedluben a mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Toustový chléb nakrájíme na kousky, zalijeme v míse mlékem. |
2 | Kedlubny oloupeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme na tenké lupínky. |
3 | V hrnci rozpustíme lžíci másla, krátce na ní osmažíme pokrájené kedlubny, cibuli a česnek. Přilijeme půl deci vody, opepříme, osolíme, přikryté pokličkou necháme 5 minut vařit. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme v sítu okapat. |
4 | V míse smícháme namočený chléb, mleté maso, nakrájenou petrželku, vejce a rajčatový protlak. Směs dochutíme paprikou, pepřem a solí. |
5 | Zeleninu i masovou směs promícháme, rozložíme v žáruvzdorné zapékací míse, nahoru nakrájíme máslo a nasypeme mandlové lupínky. |
6 | Nákyp pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. |
Poznámka
Servírujeme teplé.