Zvěřinová řezanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová řezanka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
300 g | Chléb konzumní |
5 g | Jalovec |
500 g | Kančí kýta |
2 g | Koriandr mletý |
2 g | Nové koření mleté |
200 g | Olej slunečnicový |
2 g | Paprika mletá pálivá |
15 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
2 g | Šalvěj sušená |
500 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 12,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Koriandr mletý, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Kančí kýta, Nové koření mleté, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová řezanka postup přípravy receptu:
1 | Maso ze srnčí kýty i maso z kančí kýty nakrájíme na menší kousky, posypeme mletým jalovcem, novým kořením, solí, pepřem, tymiánem, šalvějí, koriandrem, přidáme bobkový list, mletou sladkou i pálivou papriku, polijeme olejem, promícháme a necháme uležet nejlépe přes noc. Druhý den maso vložíme do rozpálené pánve, zprudka orestujeme, podlijeme troškou vody, dodusíme do měkka. Průběžně podléváme vodou, ale jen tak, aby se maso nepřipalovalo. |
2 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.