Marinované pikantní černé olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované pikantní černé olivy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48435 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
30 g | Hrozinky |
30 g | Kapary |
500 g | Olivy černé |
Marináda | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 l | Olej olivový extra panenský |
0,5 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 39,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kmín římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kapary, Olivy černé, Chilli papričky - vločky, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř, Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované pikantní černé olivy postup přípravy receptu:
1 | Do poloviny černých oliv bez pecek vložíme kapary a do druhé poloviny vložíme velké omyté hrozinky. |
2 | Připravíme marinádu: očistíme česnek, rozkrájíme ho na poloviny a dáme do mísy. Přidáme lžíci kmínu, lžíci zeleného pepře, vločky z chilli papričky, bobkový list, hrubou sůl a vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády vložíme černé olivy a promícháme. Marinádu s olivami dáme do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme a dáme na tmavé chladnější místo. Konzumujeme až po 24 hodinách. |