Daňčí plátky pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí plátky pečené
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
8 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
50 g | Hořčice |
2 g | Kmín drcený |
300 ml | Olej slunečnicový |
25 g | Paprika mletá sladká |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 22,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Dančí maso, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí plátky pečené postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme. |
2 | Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka. |
3 | Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.