Masové plátky pečené s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové plátky pečené s játry
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb celozrnný žitný |
1000 g | Cibule |
300 g | Hovězí kýta |
3 g | Jalovec |
150 g | Játra vepřová |
300 g | Kančí kýta |
50 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
12 g | Sůl |
300 g | Vepřová kýta |
50 ml | Víno červené |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 145,1mg |
Draslík | 943,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hovězí kýta, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové plátky pečené s játry postup přípravy receptu:
1 | Maso z vepřové kýty, hovězí kýty a kančí kýty pokrájíme na plátky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na plátky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, játra pouze opepříme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Dno pekáčku pomažeme sádlem, poklademe plátky hovězího masa, pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí, nyní položíme plátky vepřového masa, opět pokapeme olejem, červeným vínem, posypeme cibulí. Další vrstvou budou plátky jater, postup opakujeme, poslední vrstvou budou kančí plátky, které posypeme zbytkem cibule. Podlijeme vývarem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme přibližně hodinu - do měkka. Pekáček neodkrýváme. |
2 | Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.