Srnčí kýta pečená na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta pečená na másle
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48441 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
150 g | Cibule |
200 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Srnčí kýta |
12 g | Sůl |
150 g | Vepřový bok uzený |
2 dl | Voda pitná |
15 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 491,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Srnčí kýta, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta pečená na másle postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, očistíme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček na kostičky. Do pekáčku vložíme máslo, vsypeme cibuli s bůčkem, přiložíme maso vcelku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme po troškách vodou. |
2 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.