Recept

Italský recept na těstoviny orichetie se čtyřmi druhy sýra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48443

Ingredience

20 g Cuketa
20 g Lilek
25 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
30 g Petržel - nať
40 g Rajčata
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
25 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
25 g Sýr Niva (Rokfór)
25 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
120 g Těstoviny Orecchiette
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
16% Sacharidy 56 g
62% Tuky 47 g
34% Sodík 687 mg
39% Bílkoviny 22 g

Italský recept na těstoviny orichetie se čtyřmi druhy sýra postup přípravy receptu:

1

Italské těstoviny (orichetie) uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku. Scedíme, udržujeme teplé do dalšího použití. Sýry Nivu, Mozzarellu, Čedar a Hermelín pokrájíme na malé kostky. Cuketu a lilek nakrájíme na tenké nudličky, cherry rajčata rozkrájíme napůl, petrželovou nať nasekáme.

2

Do větší pánve vlijeme smetanu, do ještě studené smetany vložíme nakrájenou Nivu, povaříme do zhoustnutí omáčky. Přidáme Hermelín, Čedar, opět chvilku povaříme. Přimícháme Mozzarellu, zamícháme, vmícháme teplé těstoviny, dochutíme solí, zamícháme, plamínek snížíme na úplně slabý.

3

V jiné pánvi rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme lilek, cuketu a cherry rajčata.

4

Hotové jídlo podle porci rozdělíme na teplé talíře a to tak, že na jednu půlku talíře položíme připravené těstoviny s omáčkou. Na druhou půlku talíře dáme restovanou zeleninu. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravené těstoviny podáváme teplé na vyhřátém talíři. Porce můžeme také posypat oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept