Papriky v marinádě s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky v marinádě s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48444 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
1,5 dl | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 417,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Paprika červená, Paprika žlutá, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky v marinádě s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dáme je na grilovací rošt slupkou navrch. Grilujeme do doby, až papriky mají hnědé puchýřky. Z vychladlých paprik sloupneme slupky a nakrájíme je na širší proužky, které stočíme do závitků (v podobě plachetniček) a propíchneme párátky. Poskládáme je do vyšší mísy vedle sebe a zalijeme marinádou. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. |
2 | Připravíme marinádu: bazalku, tymián, petrželku, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme olivový a chilli olej, drobně pokrájená sušená rajčata, čerstvě mletý pepř 4 barev, sůl a chilli papričku. Promícháme, směsí zalijeme připravené papriky a necháme marinovat 6 hodin. |
3 | Podáváme s bílým chlebem. |