Recept

Papriky v marinádě s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48444
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
Marináda
1 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej chilli
1,5 dl Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 781kJ
5% Sacharidy 16 g
52% Tuky 39 g
7% Sodík 141 mg
3% Bílkoviny 1 g

Papriky v marinádě s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dáme je na grilovací rošt slupkou navrch. Grilujeme do doby, až papriky mají hnědé puchýřky. Z vychladlých paprik sloupneme slupky a nakrájíme je na širší proužky, které stočíme do závitků (v podobě plachetniček) a propíchneme párátky. Poskládáme je do vyšší mísy vedle sebe a zalijeme marinádou. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno.

2

Připravíme marinádu: bazalku, tymián, petrželku, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme olivový a chilli olej, drobně pokrájená sušená rajčata, čerstvě mletý pepř 4 barev, sůl a chilli papričku. Promícháme, směsí zalijeme připravené papriky a necháme marinovat 6 hodin.

3

Podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept