Jednoduchý recept

Srnčí plec dušená v zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 48445
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Paprika červená
2 g Paprika mletá pálivá
3 g Pepř černý mletý
10 g Podravka
200 g Rajčata
600 ml Rajčatová šťáva
600 g Rýže dušená
200 g Sádlo škvařené
200 g Smetana 12% (konzumní)
1000 g Srnčí plec
12 g Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 334kJ
8% Sacharidy 30 g
59% Tuky 44 g
44% Sodík 889 mg
116% Bílkoviny 65 g

Srnčí plec dušená v zelenině postup přípravy receptu:

1

Očištěné a odblaněné maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata oloupeme a rozkrájíme na kostičky, žampiony na plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme maso, osmahneme, přidáme mletou pálivou papriku, necháme rozpustit, podlijeme rajčatovou šťávou a zvolna dusíme přibližně 40 minut. Přidáme papriku, rajčata, žampiony a dusíme do měkka. Pokrm zjemníme smetanou, dochutíme podravkou, provaříme a odstavíme.

2

Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept