Srnčí plec dušená v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plec dušená v zelenině
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Paprika červená |
2 g | Paprika mletá pálivá |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Podravka |
200 g | Rajčata |
600 ml | Rajčatová šťáva |
600 g | Rýže dušená |
200 g | Sádlo škvařené |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1000 g | Srnčí plec |
12 g | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 234,0mg |
Draslík | 947,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 450,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Rajčata, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Podravka, Rajčatová šťáva, Smetana 12% (konzumní), Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plec dušená v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a odblaněné maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata oloupeme a rozkrájíme na kostičky, žampiony na plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme maso, osmahneme, přidáme mletou pálivou papriku, necháme rozpustit, podlijeme rajčatovou šťávou a zvolna dusíme přibližně 40 minut. Přidáme papriku, rajčata, žampiony a dusíme do měkka. Pokrm zjemníme smetanou, dochutíme podravkou, provaříme a odstavíme. |
2 | Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.