Jednoduchý recept

Jahodový dost s banánovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48446

Ingredience

2 ks Banány
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kg Jahody zahradní
1 polévková lžíce Mandle
50 g Mouka polohrubá
150 g Smetana 16% (pochoutková)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 505kJ
15% Sacharidy 52 g
19% Tuky 14 g
3% Sodík 63 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jahodový dost s banánovým krémem postup přípravy receptu:

1

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přisypeme lžíci krupicového cukru.

2

Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak přidáme sníh a mouku.

3

Dortovou formu dobře vymažeme, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme v troubě (předehřáté na 175 stupňů) přibližně 20 minut.

4

Jahody omyjeme, necháme v sítu okapat. Banány oloupeme, rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, lžící cukru a smetanou.

5

Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, poté potřeme banánovým krémem, do kterého naskládáme celé nebo rozpůlené jahody a posypeme jemně nasekanými mandlemi.

Poznámka

Servírujeme vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept