Špízy s kuřecího masa a ananasu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s kuřecího masa a ananasu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
400 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 694,7mg |
Vláknina | 180,9mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s kuřecího masa a ananasu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce opepříme a osolíme. |
2 | Ananas oloupeme, pokrájíme na kousky velikosti kousků masa. Šťávu zachytíme do misky. |
3 | V misce smícháme ananasovou šťávu, med, nové koření, chilli koření, případně můžeme přidat trochu citronové šťávy. |
4 | Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa a ananasu. Připravené špízy potřeme marinádou, necháme alespoň 15 minut uležet. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, uleželé špízy na něm smažíme ze všech stran přibližně 10 minut, až je maso měkké a získá zlatavou barvu. |
6 | Podáváme v vařenými bramborami nebo s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.