Hovězí maso na myslivecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na myslivecký způsob
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
500 g | Cibule |
1000 g | Hovězí plec |
500 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
100 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý celý |
5 polévková lžíce | Polévkové koření Maggi |
20 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
300 g | Veka |
100 ml | Víno červené |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 126,7mg |
Draslík | 808,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Polévkové koření Maggi, Veka, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na myslivecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso (nejlépe z plece) nakrájíme na menší kousky nebo plátky, osolíme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kořenovou zeleninu, osmažíme do zlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, osolíme, podusíme ve vlastní šťávě, později podléváme po troškách vývarem, dusíme téměř do měkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, podlijeme červeným vínem, vývarem, dochutíme polévkovým kořením maggi a dodusíme. Šťáva musí být přírodní, nesmí to být omáčka. |
3 | Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky. |