Pikantní telecí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní telecí závitky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Parmezán |
500 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 99,2mg |
Draslík | 508,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní telecí závitky postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtyři plátky, naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Petrželku, bazalku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, na jemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme, Parmezán nastrouháme na jemno. |
3 | V míse smícháme hořčici, nakrájené bylinky, prolisovaný česnek a sýr. |
4 | Plátky masa z jedné strany potřeme připravenou směsí, pevně zamotáme, nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné plátky. Ty napíchneme přes maso na grilovací jehly, necháme chvíli odležet. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, špízy smažíme přibližně 10 minut. Během smažení je několikrát otočíme. |
6 | Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.