Recept

Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48451
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Cuketa
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
Marináda
0,5 polévková lžíce Bazalka
1,5 dl Bujón zeleninový
3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Máta
1,5 dl Nakládaný zelený pepř
1,5 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 ks Šalotka
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 574kJ
6% Sacharidy 22 g
3% Tuky 3 g
42% Sodík 840 mg
4% Bílkoviny 2 g

Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme marinádu: omyjeme a drobně pokrájíme bylinky - petrželku, citrónovou mátu, bazalku. Oloupanou šalotku s česnekem drobně pokrájíme, vložíme do rendlíku k bylinkám, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, přilijeme bílé víno, balzamikový ocet, přimícháme zelený pepř a bylinky. Nakonec přilijeme zeleninový bujón, marinádu přivedeme k varu. Rendlík s marinádou odstavíme z plotny a uchováme ji horkou.

2

Omytou cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 8 mm. Rozložíme je, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a restujeme do zlatova (po 1 minutě). Cukety necháme okapat na papírové utěrce. Poté vložíme do zapékací mísy a přelijeme horkou marinádou. Necháme odležet přibližně 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept