Losos s bylinkami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s bylinkami a chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
200 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Losos obecný |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 948,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chřest bílý, Cukr krupice, Losos obecný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s bylinkami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Petrželku, pažitku a bazalku omyjeme, necháme okapat, na jemno nasekáme, smícháme. |
2 | Lososa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme, porce opepříme a osolíme. Na jednu polovinu položíme směs nakrájených bylinek, přiklopíme ji druhou polovino, důkladně zabalíme do alobalu. |
3 | V širokém hrnci přivedeme k varu vodu, lososa v alobalu 15 minut vaříme. |
4 | Chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme, necháme 20 minut vařit ve vodě se lžičkou soli a cukru. |
5 | Uvařeného lososa rozkrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s vařeným chřestem. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou je vařená rýže, případně vařené brambory. Servírujeme teplé.