Jednoduchý recept

Kvašené víno z brusinek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48455

Ingredience

1 kg Brusinky
1,5 kg Cukr krystal
1 ks Hřebíček
1 ks Skořice celá
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 144kJ
36% Sacharidy 130 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kvašené víno z brusinek postup přípravy receptu:

1

Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček, povaříme. Nálevem zalijeme brusinky, sklenici uzavřeme celofánem, převážeme, uděláme do něj malé dírky a na teplém místě necháme kvasit.

2

Hotové víno stáčíme do demižonu a necháme odstát. Rozdělíme do lahví, uložíme na chladném a temném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby kvašení - to může trvat až několik dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept