Kvašené víno z brusinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašené víno z brusinek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48455 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvašené víno z brusinek postup přípravy receptu:
1 | Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček, povaříme. Nálevem zalijeme brusinky, sklenici uzavřeme celofánem, převážeme, uděláme do něj malé dírky a na teplém místě necháme kvasit. |
2 | Hotové víno stáčíme do demižonu a necháme odstát. Rozdělíme do lahví, uložíme na chladném a temném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby kvašení - to může trvat až několik dnů.