Jednoduchý recept

Lanýžová omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4846
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
40 g Lanýž
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno červené
4 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 615kJ
1% Sacharidy 2 g
17% Tuky 12 g
6% Sodík 126 mg
2% Bílkoviny 1 g

Lanýžová omáčka postup přípravy receptu:

1

Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla.

2

Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo.

3

Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce.

Poznámka

Hnědou omáčku připravíme viz recept \"Základní hnědá omáčka\"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept