Krupicové řezy s jahodami a rebarborou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové řezy s jahodami a rebarborou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48462 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
250 g | Jahody zahradní |
200 g | Krupice dětská |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 457,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 135,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Reveň (Rebarbora), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové řezy s jahodami a rebarborou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout. |
2 | Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. |
3 | Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout. |
4 | Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou. |
Poznámka
Řezy servírujeme teplé, lze je ale podávat i studené.