Jednoduchý recept

Krupicové řezy s jahodami a rebarborou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48462
Kategorie: Řezy

Ingredience

120 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr skořicový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
250 g Jahody zahradní
200 g Krupice dětská
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 l Mléko polotučné
500 g Reveň (Rebarbora)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 689kJ
26% Sacharidy 95 g
30% Tuky 22 g
3% Sodík 64 mg
27% Bílkoviny 15 g

Krupicové řezy s jahodami a rebarborou postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout.

2

Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

3

Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout.

4

Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou.

Poznámka

Řezy servírujeme teplé, lze je ale podávat i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept