Pohankové nudle s kapustou a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové nudle s kapustou a brokolicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48464 |
Ingredience
40 g | Brokolice |
40 g | Kapusta růžičková |
40 g | Mandle plátky |
140 g | Nudle pohankové |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka datlová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Sójové výhonky |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 114,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Sójové výhonky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kapusta růžičková, Mandle plátky, Nudle pohankové, Omáčka datlová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové nudle s kapustou a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Pohankové nudle uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balíčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Udržujeme teplé. Kapusty překrojíme napůl, brokolici rozdělíme na malé růžičky. |
2 | Do pánve vlijeme sezamový olej, zahřejeme ho, přidáme brokolici a kapusty. Zeleninu za občasného míchání orestujeme. Přisypeme sójové klíčky a omáčku, mícháme a zahříváme, aby směs zhoustla. Pánev stáhneme ze sporáku, vmícháme teplé nudle, podle chuti pepř, sůl, přimícháme mandle. Všechny suroviny dobře promícháme. |
3 | Připravené jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Pohankové nudle podáváme jako hlavní teplé jídlo.