Nakládaná Mozzarella Santa Lucia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaná Mozzarella Santa Lucia
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48466 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
4 ks | Feferony sterilované |
350 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 kávová lžička | Olej chilli |
1,2 dl | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
4 ks | Papriky beraní rohy |
8 ks | Pečivo pšeničné jemné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř červený celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 397,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Feferony sterilované, Pepř červený celý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mozzarella, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej chilli, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Papriky beraní rohy, Pečivo pšeničné jemné máslové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaná Mozzarella Santa Lucia postup přípravy receptu:
1 | Malé kuličky Mozzarelly necháme okapat. Očistíme šalotku s červenou cibulí a nakrájíme je na tenká kolečka. Očištěný česnek drobně posekáme. Černé a zelené olivy bez pecek necháme okapat. Nakládaným feferonkám a beraním rohům odkrojíme stonky. Bazalku a petrželku omyjeme, vodu setřepeme, lístky otrháme a drobně pokrájíme. |
2 | Pokrájené bylinky dáme do mísy a promícháme s cibulí, česnekem, feferonkami, beraními rohy, olivami, červeným pepřem, a s olivovým a chilli olejem, balzamicovým octem a solí. Mozzarellu necháme ve směsi marinovat 1 hodinu. Podáváme s pečivem. |