Recept

Marinované mořské plody

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48467
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Nálev
3 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej chilli
1,5 dl Olej olivový
Mořské plody
200 g Chobotnice
300 g Krevety tygří - loupané
500 g Mušle slávky
500 g Mušle Venušiny
250 g Sépie
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
3,5 l Voda pitná
Na ozdobu
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 050kJ
7% Sacharidy 24 g
61% Tuky 46 g
85% Sodík 2 g
127% Bílkoviny 71 g

Marinované mořské plody postup přípravy receptu:

1

Připravíme nálev: 1,5 dl olivového a chilli oleje dobře promícháme s citrónovou šťávou.

2

Postupně očistíme a omyjeme mořské plody. Sépiím odřízneme hlavy, odstraníme vnitřnosti, oči a zobák, znovu je promyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky, necháme okapat.

3

Očištěným chobotničkám vytáhneme hlavy, pod očima je odřízneme a vyhodíme, odstraníme vnitřnosti, chapadla odřežeme a odložíme. Z tělíček vyjmeme průhlednou kost. Těla a chapadla znovu promyjeme, necháme okapat, pokrájíme na kousky. Z krevet odstraníme střívka, ocásky necháme vcelku, omyjeme, necháme v sítu okapat.

4

Venušiny mušle a slávky důkladně kartáčkem očistíme, promyjeme pod tekoucí vodou, pootevřené a poškozené vyhodíme. Když jsou mušle otevřené, poklepeme na ně. Pokud se nezavřou, vyhodíme je. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody, nad páru umístíme sítko se slávkami a mušlemi. V páře vaříme přibližně 2 minuty, než se otevřou. Maso vyloupneme, odložíme do mísy. Vodu dolijeme (2 - 3 litry), když dojde k varu, vložíme sépie, vaříme pomalu 15 - 20 minut. Potom přidáme chobotničky s krevetami, vaříme je 2 minuty. Nakonec vše vyjmeme a v sítu necháme okapat.

5

Takto připravené mořské plody vložíme do větší sklenice, posypeme mořskou solí, promícháme, zalijeme připraveným nálevem a necháme v chladu marinovat 15 - 24 hodin.

6

Před podáváním mořské plody ozdobíme plátky citrónů a lístky omyté petrželky kudrnky.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept