Jednoduchý recept

Jablkový salát s dýní a hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48468
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
700 g Dýně
2 ks Hrušky
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Meduňka
2 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Ořechový olej
50 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Sirup malinový
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
11% Sacharidy 39 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 142 mg
8% Bílkoviny 4 g

Jablkový salát s dýní a hruškami postup přípravy receptu:

1

Oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vnitřní vlákna. Oloupeme ji a nahrubo nastrouháme.

2

Jablka s hruškami omyjeme, osušíme, rozkrájíme, zbavíme jadřinců a též je nahrubo nastrouháme. Přidáme je do mísy k dýni, přidáme jablečný ocet, citrónovou šťávu, malinový sirup, špetku soli, cukr, mletý zázvor, ořechový olej a citrónový pepř. Zlehka promícháme. Přimícháme poloviny vlašských ořechů a necháme odležet minimálně 15 minut.

3

Omyjeme meduňku. Salát podáváme ozdobený meduňkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept