Jablkový salát s dýní a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový salát s dýní a hruškami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48468 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
700 g | Dýně |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Meduňka |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Ořechový olej |
50 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Sirup malinový |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 850,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Dýně, Hrušky, Jablka, Ocet jablečný, Ořechy vlašské, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Pepř citronový, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový salát s dýní a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vnitřní vlákna. Oloupeme ji a nahrubo nastrouháme. |
2 | Jablka s hruškami omyjeme, osušíme, rozkrájíme, zbavíme jadřinců a též je nahrubo nastrouháme. Přidáme je do mísy k dýni, přidáme jablečný ocet, citrónovou šťávu, malinový sirup, špetku soli, cukr, mletý zázvor, ořechový olej a citrónový pepř. Zlehka promícháme. Přimícháme poloviny vlašských ořechů a necháme odležet minimálně 15 minut. |
3 | Omyjeme meduňku. Salát podáváme ozdobený meduňkovými lístky. |