Recept

Dýňový salát s cuketou, cibulí a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48469
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Cuketa
800 g Dýně
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
2 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
Dresing
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Ocet Sherry
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
5% Sacharidy 18 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 205 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dýňový salát s cuketou, cibulí a pórkem postup přípravy receptu:

1

Dýni a cuketu omyjeme a osušíme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a odstraníme vnitřní vlákna. Dýni nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Cibuli a pórek očistíme, omyjeme a tence nakrájíme. Oloupaný česnek (2 stroužky) posekáme nadrobno.

2

V pánvi rozpálíme olej a postupně restujeme plátky dýně a cukety spolu s česnekem. (Postupně přidáváme podle potřeby olej.) Orestované plátky osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Vyjmeme je a rozložme na velkou mísu. Na zbylý omastek přidáme máslo, na něm orestujeme dorůžova cibuli s pórkem. Zeleninu vyjmeme z omastku, ozdobíme jí cuketu s dýní.

3

Omyjeme kopr s bazalkou a drobně je pokrájíme. Česnek utřeme.

4

Do misky dáme ocet, bylinky, česnek, sůl a pepř. Promíchaným dresingem přelijeme všechnu zeleninu, překryjeme ji potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept