fenyklový salát s anýzem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- fenyklový salát s anýzem
fenyklový salát s anýzem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48470 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 cl | Anýzovka |
4 dl | Bujón slepičí |
2 ks | Fenykl čerstvý |
Dresing | |
---|---|
1 kávová lžička | Anýz celý |
0,5 dl | Bujón slepičí |
1 polévková lžíce | Estragon |
3 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 486,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Fenykl čerstvý, Anýz celý, Bujón slepičí, Estragon, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýzovka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s anýzem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem. |
2 | V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený. |