Recept

fenyklový salát s anýzem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48470
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

20 cl Anýzovka
4 dl Bujón slepičí
2 ks Fenykl čerstvý
Dresing
1 kávová lžička Anýz celý
0,5 dl Bujón slepičí
1 polévková lžíce Estragon
3 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 209kJ
3% Sacharidy 9 g
2% Tuky 1 g
25% Sodík 498 mg
4% Bílkoviny 2 g

Fenyklový salát s anýzem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem.

2

V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept