Fazolový salát s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s olivami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48471 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Cibule lahůdková |
250 g | Fazole bílé sterilované |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
14 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát římský |
Dresing | |
---|---|
4 plátek | Chléb Knaeckebrot |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1,5 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 456,8mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé sterilované, Salát římský, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Libeček, Olivy černé, Petržel - nať, Chléb Knaeckebrot, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s olivami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme římský salát, listy potrháme a dáme do mísy. Očištěnou lahůdkovou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Petrželku a libeček omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Bílé fazole z konzervy scedíme, nálev zachytíme. Fazole dáme do mísy k salátu. Přidáme černé olivy bez pecek. |
2 | Připravíme dresing: v misce smícháme 5 lžic nálevu z fazolí se solí, cukrem, pepřem, olivovým olejem a octem. Dresing promícháme, vlijeme do salátu a důkladně promícháme. |
3 | Podáváme s celozrnným chlebem. |