Jednoduchý recept

Chřest s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48474
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1,5 kg Chřest bílý
2 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
200 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1,5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
10% Sacharidy 35 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 214 mg
28% Bílkoviny 16 g

Chřest s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, odřízneme špičky, oloupeme, konce rovně odřízneme. Houby opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat odstraníme nožičky. Šalotky omyjeme a nasekáme nadrobno.

2

Chřest necháme 15 minut vařit v hrnci s osolenou vodou. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, krátce na něm osmažíme nožičky hub a nakrájené šalotky. Poté přilijeme drůbeží vývar a smetanu, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, solí, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ve druhé pánvi na zbylém rozehřátém másle prudce osmažíme kloboučky hub.

3

Omáčku přecedíme do hrnce, přisypeme osmažené kloboučky, na mírném ohni krátce provaříme, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

4

Uvařený chřest scedíme, necháme v sítu okapat, potom přidáme do omáčky s kloboučky hub, promícháme a podáváme posypené jemně nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít různé druhy hub.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept