Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48481 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
200 g | Dýně Hokkaidó |
3 polévková lžíce | Dýňová semínka |
200 g | Kompot ananasový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
200 g | Sýr kozí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 242,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Dýňová semínka, Kompot ananasový, Slunečnice - semena, Sýr kozí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dýně Hokkaidó, Pepř citronový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou postup přípravy receptu:
1 | Dýňová semínka pokrájíme na poloviny a spolu se slunečnicovými loupanými semínky je v teflonové pánvi opražíme (1-2 minuty) nasucho dozlatova. Odložíme je do misky. |
2 | Omyjeme a osušíme oranžovou dýni. Rozkrojíme ji na polovinu, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni nakrájíme na plátky silné asi 3 cm, oloupeme je a z plátků nakrájíme kostky. Dáme je do síta. Kozí sýr nakrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm). Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody a dýňové kostky vaříme nad parou do poloměkka, přibližně 5 minut. Dáme je do mísy a promícháme s ananasem, sýrem, citrónovým pepřem, 6 lžícemi ananasové šťávy a přimícháme lžíci Sherry brandy. Necháme 15-20 minut v chladu odležet. |
4 | Omyjeme čekankové listy, které ozdobně rozložíme na talíře. Na listy dáme vychlazené kostky dýně se sýrem a ananasem. Přelijeme zbývající šťávou, posypeme semínky a servírujeme. |