Recept

Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48481
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Čekanka
200 g Dýně Hokkaidó
3 polévková lžíce Dýňová semínka
200 g Kompot ananasový
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Sherry brandy
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
200 g Sýr kozí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
5% Sacharidy 19 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 308 mg
33% Bílkoviny 18 g

Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou postup přípravy receptu:

1

Dýňová semínka pokrájíme na poloviny a spolu se slunečnicovými loupanými semínky je v teflonové pánvi opražíme (1-2 minuty) nasucho dozlatova. Odložíme je do misky.

2

Omyjeme a osušíme oranžovou dýni. Rozkrojíme ji na polovinu, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni nakrájíme na plátky silné asi 3 cm, oloupeme je a z plátků nakrájíme kostky. Dáme je do síta. Kozí sýr nakrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm). Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme.

3

V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody a dýňové kostky vaříme nad parou do poloměkka, přibližně 5 minut. Dáme je do mísy a promícháme s ananasem, sýrem, citrónovým pepřem, 6 lžícemi ananasové šťávy a přimícháme lžíci Sherry brandy. Necháme 15-20 minut v chladu odležet.

4

Omyjeme čekankové listy, které ozdobně rozložíme na talíře. Na listy dáme vychlazené kostky dýně se sýrem a ananasem. Přelijeme zbývající šťávou, posypeme semínky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept