Jednoduchý recept

Kapučíno pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48483
Kategorie: Pěny

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
50 g Cukr moučkový
5 g Káva Espresso
150 g Mascarpone
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 ml Voda pitná
Na ozdobení
30 g Čokoláda hořká
100 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 447kJ
10% Sacharidy 35 g
63% Tuky 47 g
0% Sodík 9 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kapučíno pěna postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.

2

Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.

3

Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.

Poznámka

Pěna se musí několik hodin chladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept